Det finns alltid ett smartare sätt

När vi på hösten 1982 startade ett företag som erbjöd kuvertering för postal distribution var det många som undrade hur det skulle gå - vi var ju på väg mot det "Papperslösa Samhället" ... Men det papperslösa samhället lät vänta på sig, och när mer digitala lösningar började göra sig märkbara hade vi en gedigen grund att stå på. Vi hade en väl fungerade distributionsapparat. Och, vilket var väl så viktigt, vi hade lärt känna våra kunders verksamhet och kunde ta fram anpassade praktiska lösningar på deras kommunikationsproblem.

1988 utökade vi verksamheten med ett offset-tryckeri och i början av 1990-talet, när vi fått allt fler reklambyråer bland våra kunder, började vi även erbjuda laserprintning. Direktreklamen tog allt större del av reklammarknaden och byråerna ville kunna konkurrera med helt variabelt print och snygga, lättlästa layouter. Bankerna, försäkringsbolagen och andra företag med stora administrativa utskick insåg också nyttan av att laserprinta. Nu kunde de ge sina kunder lättillgänglig och relevant, personanpassad information. Och de kunde använda sina administrativa utskick, som t ex kontoutdrag, som en marknadsföringskanal genom att kombinera dem med riktade reklambudskap. Efterfrågan på vår laserprint ökade.

Laserprint ställer högre krav på behandlingen av datafiler och 1995 startade vi vår dataavdelning för att även kunna erbjuda våra kunder den programmering som krävs. Med en egen dataavdelning dröjde det inte länge förrän vi började arbeta med nästa utmaning. När allt fler medier blev digitala och människor började gå över från att skriva brev och läsa tidningar till att maila, sms:a och hämta sina nyheter på nätet ville vi kunna erbjuda våra kunder att kommunicera med sina kunder på samma, moderna sätt.

Efter månader av hårt arbete, och med våra kunder som inspiratörer och sparringpartners, var lösningen klar och 2000 kunde vi äntligen ta DCP:n i bruk. Med den kan vi erbjuda våra kunder en kommunikations- och utskicksmotor som låter dem kommunicera med kundanpassade budskap i valfri kanal. Tack vare den ökade användningen av de digitala medierna kan vi också skona miljön och spara pengar. Förra året resulterade det, som exempel, i att en av våra kunder minskade ett utskick av finansiella rapporter från 2,7 miljoner broschyrer till 1,6 miljoner...

Just nu lägger vi mest energi på att bredda oss geografiskt. För att kunna träffa våra kunder där de finns har vi, förutom i Stockholm, numera även kontor i Sundsvall och Köpenhamn, och vi har för avsikt att öppna ett i Oslo i slutet av det här året. Samtidigt kan vi inte låta bli att fundera ut nya spännande sätt att lösa våra kunders kommunikationsproblem på. Omvärlden kommer hela tiden att möta nya problemställningar - och de tänker vi vara med och utveckla nya lösningar för.

Stockholm i juni 2009
Göran Lönndahl, VD

Fakta om KGM

  • Företaget har 85 anställda
  • Omsättningen är ca 165 miljoner
  • Produktionsanläggningar i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Sundsvall
  • KGM producerar årligen ca 210 miljoner A4 printsidor och ca 120 miljoner postala försändelser

Vi erbjuder

Vi trycker, printar och kuvertera trycksaker och brev, programmerar hemsidor, e-mail, sms och mms, skickar ut dem, tar hand om svaren och återkopplar informationen till dig. Vår ateljé hjälper med text och form till blanketter, trycksaker, brev, pdf:er, hemsidor och e-mail. All kommunikation, både tryckt och digital, sparas i ett digitalt arkiv och vi lagerhåller trycksaker för avrop.

Läs mer om våra tjänster och produkter


Kontakta oss

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er att göra er kundkommunikation på ett modernare, mer kundanpassat - och betydligt mer kostnadseffektivt sätt!

Kontakta våra projektledare
eller skicka din förfrågan till info@kgmdata.comvery hot woman wallpaper jerseyxp shopcleats cheap yeezy